10/5/14

Χρυσό & Αργυρό για τα παιδιά του Πειραιά

Με ένα Χρυσό & ένα Αργυρό μετάλλιο στις αποσκευές της επέστρεψε από την Ερέτρια (Πανελλήνια Μαθητικά Πρωταθλήματα Σκάκι - 25-27/04-2014) η αποστολή του Πειραϊκού.
Πρωταθλητής Ελλάδος 2014 αναδείχθηκε ο Γιώργος Αλεξάκης (ΠΠΓ. Ιωνίδειος Πειραιά -Α΄Γυμν.) ενώ στο δεύτερο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Δημήτρης Αλεξάκης (28ο Πειραιά -Ε΄Δημ.) - έχοντας πλέον εδραιώσει τη θέση τους στο σκακιστικό στερέωμα και έχοντας εκπροσωπήσει επάξια τη χώρα μας και σε διεθνείς αγώνες.

Αξιόλογη ήταν η προσπάθεια και των υπολοίπων παιδιών του Συλλόγου μας: Γεωργαντζής Κ. (Α' Γυμν), Γεωργίου Χ. (Α' Γυμν), Μπιχάκης Γ. (Α' Γυμν), (που αγωνίστηκαν επίσης μαζί με τον Γ. Αλεξάκη με την ομάδα της Ιωνιδείου η οποία -μετά το χρυσό μετάλλιο στην Αττική- κατέλαβε την 5η θέση αν και διεκδικούσε το πρωτάθλημα μέχρι τον τελευταίο γύρο), Δέδες Π. (Στ' Δημ), Κλάππας Κ. (Δ' Δημ), Παπαδόπουλος Δ. (Ε' Δημ), Ψωφίμη Μηλιά (Γ' Γυμν). Στα ομαδικά αγωνίστηκε και ο Σιδηρόπουλος Ν. με το Λύκειο Καλλίπολης που κατέλαβε την 5η θέση (2η στην Αττική). Guest star η εκκολαπτόμενη και πολλά υποσχόμενη μικρή μας Παπαδοπούλου Μαρ. (Νήπια) καθώς και ο παρατηρητής των αγώνων Αλέξανδρος…

Να σημειωθεί ότι οι αγώνες σκακιού πλαισιώθηκαν (όπως πάντα) από αμφίρροπα ματς ποδοσφαίρου, μπάσκετ, τουρνουά UNO και βουτιές στην πισίνα. Στο ευρύτερο πλαίσιο των εκδηλώσεων εντάχθηκε και το πάρτι γενεθλίων του Δημήτρη.
Η παρουσία όλων των παραπάνω παιδιών αποτελεί τιμή για το Σύλλογό μας καθώς εκτός από σκακιστική αξία διαθέτουν και ήθος. Καλές επιτυχίες λοιπόν παιδιά!





1/5/14

ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΟΥ ΣTON ΠΕΙΡΑΪΚΟ Ο.Σ. ΓΙΑ ΤΟ 4ο ΓΚΡΑΝ-ΠΡΙ ΡΑΠΙΝΤ ΑΟ ΔΕΞΑΜΕΝΗΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ-ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΥΠΕΡΟΧΗ ΚΗΦΙΣΙΑΣ

ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΓΩΝΩΝ –ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΓΙΑ ΡΑΠΙΝΤ ELO
Θα πραγματοποιηθούν τουλάχιστον 9 προκριματικοί σε διαφορετικούς συλλόγους στην Αττική (αρκεί ένας παίκτης να προκριθεί από ένα μόνο προκριματικό) και μία τελική φάση. Οι προκριματικοί θα διεξαχθούν με Ελβετικό Σύστημα 6 γύρων και ο τελικός με Ελβετικό Σύστημα 7 γύρων. Οι αγώνες των προκριματικών και του τελικού θα αξιολογηθούν για ράπιντ ELO.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
4ος ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΟΣ: 3 Μαΐου 17:00 στον Πειραϊκό Ο.Σ. (Ανδρούτσου Οδ. 91,Πειραιάς)
ΤΕΛΙΚΟΣ: Μέσα στο Μάϊο. Θα ανακοινωθεί με συμπληρωματική προκήρυξη.
ΧΡΟΝΟΣ ΣΚΕΨΗΣ: 10 λεπτά + 5΄ δευτερόλεπτα κάθε παίκτης για όλη την παρτίδα. Σκακιστής που δεν προσήλθε 5 λεπτά μετά την έναρξη του γύρου χάνει άνευ αγώνος.
ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μεγαλιός Παναγιώτης
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Αν χρειαστούν (λόγω πολλών συμμετοχών) θα οριστούν από τα Σωματεία που θα διοργανώνουν τους προκριματικούς και τον τελικό.
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Α) Με προπληρωμή του παραβόλου στους διοργανωτές ή στους ομίλους που φιλοξενούν τους προκριματικούς. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Β) Δηλώσεις συμμετοχής είτε στο κ. Σκλαβούνο Τάκη (απογευματινές ώρες στο τηλ. 6944594090 και στο mail του συλλόγου Piraeuschess@gmail.com) είτε επί τόπου στον αγωνιστικό χώρο, (Ανδρούτσου Οδ. 91, Πειραιάς), μόνο εφόσον υπάρχουν κενές θέσεις μετά την προπληρωμή παραβόλων που θα έχει προηγηθεί.
ΠΑΡΑΒΟΛΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 10 € στους προκριματικούς. Στον τελικό οι προκριθέντες θα παίξουν χωρίς κάποια πρόσθετη επιβάρυνση.
ΠΡΟΚΡΙΣΕΙΣ:
Για κάθε προκριματικό οι προκρίσεις δίνονται με βάση τον παρακάτω πίνακα.
32 ή περισσότερες συμμετοχές: 4 πρώτοι + 1 έφηβος + 3 πρώτοι παίκτες του σωματείου που φιλοξένησε τον προκριματικό
23-31 συμμετέχοντες: 4 πρώτοι + 1 έφηβος + 2 πρώτοι παίκτες του σωματείου που φιλοξένησε τον προκριματικό
14-22 συμμετέχοντες: 3 πρώτοι + 1 έφηβος + ο πρώτος παίκτης του σωματείου που φιλοξένησε τον προκριματικό
Μέχρι 13 συμμετοχές: 2 πρώτοι + ο πρώτος παίκτης του σωματείου που φιλοξένησε τον προκριματικό
Επιπλέον οι διοργανωτές μπορούν να δώσουν συνολικά μέχρι και 6 wild card για τον τελικό.
ΕΠΑΘΛΑ
1ος νικητής: 170 EURO
+ πλήρη φιλοξενία στο 6ο Διεθνές Τουρνουά Λέρου ”Artemis Cup” +ΚΥΠΕΛΛΟ
2ος νικητής: 100 EURO + ΚΥΠΕΛΛΟ
3ος νικητής: 100 ΕURO + ΚΥΠΕΛΛΟ
1ος κάτω του 1850 διεθνές ELO (ELO επίσημων παρτίδων -- std.ELO): 50 ΕURO + μετάλλιο
1η γυναίκα (εφόσον στη λίστα του τελικού υπάρχουν 4 γυναίκες): 40 ΕURO + μετάλλιο
2ος κάτω του 1850 διεθνές ΕΛΟ: 40 ΕURO + μετάλλιο. Το έπαθλο αυτό θα δοθεί μόνο στην περίπτωση που οι γυναίκες δεν είναι αρκετές (4) και δε θα δοθεί γυναικείο έπαθλο.
1ος έφηβος (γεννημένος από 1/1/1996 και μεταγενέστερα): Σκακιστικό βιβλίο + μετάλλιο
2ος έφηβος (γεννημένος από 1/1/1996 και μεταγενέστερα): Σκακιστικό βιβλίο + μετάλλιο
ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΙΣΟΒΑΘΜΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΚΑΙ ΤΑ ΕΠΑΘΛΑ: Μόνο τα χρηματικά έπαθλα μοιράζονται. Η φιλοξενία στο διεθνές τουρνουά και τα υπόλοιπα έπαθλα δίνονται σύμφωνα με τα παρακάτω κριτήρια: 1) Άθροισμα προοδευτικής βαθμολογίας 2)Bucholz, 3) αριθμός νικών 4) περισσότερες παρτίδες με μαύρα. Για να λάβει κάποιος οποιοδήποτε από τα έπαθλα πρέπει υποχρεωτικά να ολοκληρώσει το τουρνουά.
Σε περίπτωση που ο πρώτος της γενικής κατάταξης δεν μπορεί να συμμετέχει στο διεθνές τουρνουά στο οποίο κέρδισε φιλοξενία, τότε η φιλοξενία θα δοθεί στον επόμενο της γενικής κατάταξης (δηλαδή πρώτα στον 2ο, μετά στον 3ο κλπ.)
Σε περίπτωση που κάποιος παίκτης εμπίπτει σε δύο κατηγορίες επάθλων (π.χ. 1ος κάτω του 1850 και 3ος στη Γενική Κατάταξη), τότε αυτός θα λαμβάνει ένα μόνο έπαθλο το οποίο θα επιλέξει. Το έπαθλο που απομένει θα το παίρνει ο επόμενος της κατηγορίας.
Σε εξαιρετικά έκτακτη ανάγκη οι διοργανωτές Σ.Ο. ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΥΠΕΡΟΧΗ ΚΗΦΙΣΙΑΣ – Α.Ο. ΔΕΞΑΜΕΝΗΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ έχουν δικαίωμα να πραγματοποιήσουν κάποια αλλαγή στο πρόγραμμα των αγώνων.