22/12/15

Τα παιδιά του Πειραιά ξανά στην κορυφή !!!

Εκπληκτική εμφάνιση απο τα πιτσιρίκια του ΠΟΣ

Την 3η θέση στην Ελλάδα κατέκτησε η νεανική ομάδα του Πειραϊκού Ομίλου Σκακιστών στο 8o Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων-Κορασίδων 2015 που διεξήχθεί στο Βραχάτι Κορινθίας (18-20/12/2015).
Οι νεαροί αθλητές μας πραγματοποιώντας εκπληκτική εμφάνιση ξεπέρασαν κάθε προσδοκία και ανέβηκαν για μία ακόμα φορά στο βάθρο των νικητών.
Είναι η δεύτερη φορά στη σύγχρονη ιστορία του Συλλόγου (η ιστορία είχε επαναληφθεί και το 2011 στο ίδιο μέρας) που τα παιδιά μας καταφέρνουν να επιστρέψουν νικητές από Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Το γεγονός αυτό μόνο τυχαίο δεν μπορεί να θεωρηθεί καθώς έρχεται να προστεθεί τόσο στις μεγάλες προσωπικές επιτυχίες των αθλητών μας στα πανελλήνια νεανικά πρωταθλήματα όσο και στην αξιόλογη πορεία της ομάδας μας στο πρωτάθλημα της Α΄Εθνικής.      

Όσον αφορά στο αγωνιστικό μέρος, ο Πειραϊκός ξεκίνησε με νίκη στους 3 πρώτους γύρους επί της Ευβοϊκής, του Φυσιολάτρη Νίκαιας και του Ο.Φ.Σ Καβάλας. Ηττήθηκε στον 4ο γύρο από την πρωταθλήτρια ομάδα του ΣΑ Χανίων και σφράγισε το κύπελο με νίκη επί της ΑΕΚ στον τελευταίο γύρο.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα έχουν ως εξής: 
Ευβοϊκή  - Πειραϊκός:   0,5 - 5
Φυσιολάτρης Νίκαιας – Πειραϊκός:    2,5 - 3,5
Πειραϊκός -  Ο.Φ.Σ Καβάλας:  3,5 - 2,5
ΣΑ Χανίων – Πειραϊκός:  5,5 - 0,5
Πειραϊκός – Α.Ε.Κ:  4 - 2


Με την ομάδα μας αγωνίστηκαν οι:
Νίκος ΚαρακατσάνηςΓιώργος ΑλεξάκηςΔημήτρης ΑλεξάκηςΓιώργος ΤσάκλαςΜηλιά ΨωφίμηΡάνια Μπιχάκη  &  Μαριλένα Παπαδοπούλου.

Η μεγάλη αυτή διάκριση συμπίπτει με τη συμπλήρωση 70 χρόνων λειτουργίας για τον ιστορικότερο σκακιστικό σύλλογο στην Ελλάδα. Η ομάδας μας παίζοντας με πάθος κατάφερε να μας εκπλήξει για ακόμα μία φορά. Αξίζει ένα μεγάλο μπράβο σε όλα τα παιδιά που αγωνίστηκαν  με πάθος και κατέθεσαν την ψυχή τους για την ομάδα και την ιστορία του συλλόγου μας !!!